vineri, 24 august 2012

Rulada de oua cu cascaval si ciuperci


In aceasta luna, la provocarea secreta a Amei mi-a fost repartizat blogul Dulce sau sarat. Din multitudinea de retete prezentate pe acest blog am ales sa probez Rulada de omleta. Eu am ales sa o umplu cu ciuperci.
Credeam ca va iesi pufoasa, asa cum mi s-a parut ca vad in pozele postate la acea reteta, insa rulada mea a iesit foarte compacta, ca si cum foaia era facuta din cascaval (asa are consistenta si gustul). Nu pot sa zic ca nu este buna, pentru ca este, chiar daca nu a iesit asa cum credeam ca trebuie sa iasa.

Ingrediente:
- 5 oua
- 1 1/2 cana cu lapte
- 5 linguri faina
- 150g cascaval razuit
- 1/2 kg ciuperci (eu am folosit doua borcanele cu ciuperci conservate)
- 50g unt
- o ceapa
- o legatura de patrunjel verde
- sare si piper negru macinat

Intr-un bol am amestecat ouale cu laptele si faina. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt. Compozitia este lichida.



Am bagat tava la cuptor, la foc mare, pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de 10 minute. Dupa aceste 10 minute am scos tava din cuptor si am presarat peste foaie jumatate din cascavalul ras. Am bagat iar tava la cuptor 5 minute, cat sa se topeasca cascavalul.




 Intr-o tigaie am calit in unt ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa am adaugat sare si piper macinat. Dupa un minut am adaugat si ciupercile (scurse de apa) si le-am calit si pe ele. Daca folositi ciuperci proaspete, le tineti pe foc pana se evapora toata apa care o lasa.


La sfarsit am adaugat patrunjelul tocat.


Compozitia am asezat-o uniform peste foaia de omleta si am presarat cealalta jumatate de cascaval razuit.


Am rulat cu grija si am impachetat rulada in hartie de copt de copt. Am lasat rulada la frigider pana a doua zi. Poate aici am gresit. Ma gandesc ca daca o serveam fierbinte era pufoasa. La frigider s-au intrepatruns toate si rulada a devenit compacta.


A doua zi am taiat-o, am pozat-o si am mancat-o.






Rulada este minunata ca: aperitiv, gustare, mic-dejun, pachetel la scoala/serviciu.
S-aveti pofta!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana