miercuri, 22 august 2012

Mini - rulada aperitiv


Modelul acestei rulade l-am copiat dupa o poza ce am vazut-o pe Pinterest, care ducea la blogul Recipe Idea Shop's Blog. Am facut-o pentru a completa un aperitiv la o masa aniversara. Este o pata de culoare foarte interesanta pe un platou cu aperitive asortate. A avut mare succes si nimanui nu-i venea sa creada cat de simplu se realizeaza. Cantitatile de mai jos sunt pentru o masa cu invitati multi si ies multe bucati, deci daca vreti sa le faceti pentru 2-4 persoane va sfatuiesc sa injumatatiti cantitatile.

Ingrediente:
- 24 felii patrate de sunca presata
- 250g branza cu smatana
- 150g branza topita
- piper negru macinat
- marar verde sau uscat
- 12 castraveti murati (cat mai drepti)

Castravetii murati i-am pus intr-o strecuratoare ca sa se mai scurga de apa.
Intr-un castronel am amestecat branza cu smantana si branza topita. Am adaugat piper negru macinat si marar (uscat in cazul meu) dupa gust.



Doua felii de sunca presata le-am suprapus un pic (cam de-un deget) la unul dintre capete si le-am uns cu crema de branza. Am pus un catravete murat la unul dintre capetele scurte si am rulat sunca in jurul lui.


Au rezultat 12 rulouri.
Le-am pus pe o tavita si le-am bagat la congelator pentru doua ore. Astfel rulourile ingheata un pic si pot fi taiate mult mai usor.
Dupa ce le-am scos din congelator le-am taiat imediat in rondele groase de un deget. Cutitul trebuie sa fie foarte bine ascutit pentru a rezulta rondele taiate perfect si pentru a nu fi nevoiti sa apasam prea tare pe rulou si astfel sa-l golim de umplutura.


Acest aperitiv a stat alaturi de Checul cu mazareSalata de fasole cu smantana si usturoi si Pachetele cu carne.


S-aveti pofta!