miercuri, 22 februarie 2012

Racitura de pui


Carnita buna, intr-o gelatina condimentata si gustoasa, cu parfum de usturoi. O mancare usoara, gustoasa si satioasa, perfecta pentru o zi mohorata de februarie.
 Ingredientele? Foarte putine si foarte ieftine. Un mare plus pentru mine: este perfecta si se incadreaza la fix in dieta pe care o tin in acest moment, dieta Montignac faza I. Se poate manca dimineata, la pranz sau seara, deci e perfecta pentru orice parte a zilei. Este potrivita si in dieta Dukan.
Ingrediente:
- 1kg tacamuri de pui (gaturi, spate, aripioare, carcasa de la piept si multe gheare)
- 6 catei de usturoi
- 1 plic gelatina alimentara (17g)
- sare si piper macinat

Tacamurile se spala si se curata de eventualele resturi de pene si piele superficiala.
Am pus tacamurile in oala si le-am acoperit cu apa rece. Apa nu trebuie sa depaseasca decat cu vreo trei degete tacamurile. Focul la aragaz l-am pastrat micut si am avut grija sa spumuiesc bine, ori de cate ori a fost nevoie.


Am lasat oala pe foc aproximativ 2.5 ore, timp in care zeama a scazut bine si nu mai depasea cu mult tacamurile. Am oprit focul si am scos toate bucatelele din zeama in alt vas. Zeama am sarat-o dupa gust (atentie! prea multa sare impiedica coagularea raciturii!).
Am pregatit o strecuratoare, un bol mare, o carpa subtire si curata, vase mici pentru servit rezultatul final.
Strecuratoarea am pus-o peste bolul mare, in strecuratoare am asezat carpa, iar in carpa am pus usturoiul pisat.


Am turnat apoi zeama peste usturoi si am lasat asa, pentru ca usturoiul sa parfumeze zeama, pana cand am curatat carnea de pe oase.


De ce am pus carpa? Pentru ca nu-mi place grasimea multa ce se aduna deasupra raciturii si am vrut sa o diminuez si pentru ca nu-mi place nici sa las usturoiul in racitura.
Am scos strecuratoarea din vasul cu zeama si carnita curatata de pe oase am impartit-o in vase mici.


Gelatina am pregatit-o dupa indicatiile de pe plic si am amestecat-o in zeama, apoi cu un polonic am impartit frateste zeama in toate castronelele.


Deasupra am pudrat cu piper macinat si am dus castronelele in camara, la rece.
A doua zi arata asa:



Pofta buna!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana