Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2011

Sarbatori fericite!

Va urez din tot sufletul sarbatori fericite si frumoase, cadouri multe, masa bogata si casa plina de veselie!
Daca ati fost cuminti, Mos Craciun sigur nu o sa ocoleasca casa voastra. Nu uitati insa si adevaratul motiv pentru care sarbatorim Craciunul: nasterea lui Isus. Fiti buni si darnici, alungati supararea si gandurile negre, incercati sa faceti pace cu voi si cu cei cu care v-ati certat.
Craciun fericit!

Primiti-ma si pe mine cu colinda!

Placinta cu carne si bere

Placinta de fata se vrea a fi in cazul meu o cina, insa poate fi si un aperitiv foarte apreciat. Este foarte usor de facut si nu necesita diplome in bucatareala, arata minunat si e foarte gustoasa si satioasa. Poate fi servita si copiilor, deoare alcoolul din bere se evapora in timpul coacerii.
Ingrediente:
- 1kg carne tocata, de preferat amestec porc si vita
- 1 pachet foi de placinta (recomand Bella)
- 6 oua
- 2 cepe marisoare
- 5 catei de usturoi
- sare si piper negru macinat
- cimbru uscat si macinat si orice alte condimente care va plac si credeti ca se potrivesc
- 500 ml bere de care va place, eu va recomand o bere mai amaruie - Newmarkt
- 5 linguri ulei

Lasam foile de placinta sa se decongeleze.
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei.


 Adaugam carnea tocata si o lasam pe foc pana isi schimba culoarea si scade un pic zeama ce si-o lasa.




 Amestecati periodic pentru a evita lipirea compozitiei de fundul cratitei. Condimentati dupa gust. Cand este gata, opriti focul la…

Pui pe sticla

Am primit un pui mic cu piept mare si pentru ca nu prea alegeam nimic de el daca-l taiam in bucati, mi-a venit ideea de a-l face pe sticla. Mi-a trebuit ceva vreme pana am gasit o sticla potrivita pentru trebusoara asta.
Reteta asta nu e de fapt o reteta  ci mai de graba un mod de lucru.
Am folosit:
- un pui fara piele (pentru ca asa l-am primit)
- red chilli chutney (dulceata de ardei iute)
- sos de rosii
- ulei
- bere

Puiul l-am uns bine in interior si la exterior cu red chilli chutney si l-am infipt intr-o sticla (de sticla!) plina cu bere. Intr-un vas cu peretii inalti am turnat sos de rosii, cateva linguri de ulei si o cana de apa, apoi am pus (in picioare!) si puiul pregatit.





Am bagat totul la cuptor pana cand a prins culoare frumoasa si carnea a fost facuta. Bineinteles ca am avut grija ca din timp in timp sa stropesc puiul cu sosul din vas.


A iesit foarte bun si in mod sigur voi repeta experienta.
Pofta buna!

Gulas

 Initial s-a vrut a fi gulas la ceaun, insa vremea nu a tinut cu noi si ne-a obligat sa facem gulas la wok. Mancare buna, satioasa, grea, perfecta pentru intalniri de familie sau adunari de prieteni, gulasul este cunoscut de toata lumea. Chiar daca mai exista oameni care nu au mancat nicodata gulas, sunt sigura ca nu exista om care sa nu fi auzit de gulas. Felul asta de mancare cunoaste foarte multe variante. Vorba aia: cate bordeie, atatea obiceie. Concluzia? Reteta de fata este o varianta ce poate sau nu semana cu alta. Nu voi da cantitati exacte pentru ca nu am cantarit nimic. Am facut totul la ochi si cat m-a lasat sa ma "intind" capacitatea wok-ului.
Am strans urmatoarele ingrediente: - coaste si ceva oase cu carnita, de porc  - un carnat proaspat si afumat - sunculita taraneasca - ulei sau untura - vreo 4 cepe - boia de ardei dulce - pasta de tomate - o cutie de cubulete de rosii in bulion - cartofi - ciuperci - sare si piper macinat Pentru galuste: - un ou - faina - cat este necesara …