Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2011

Maioneza in 30 de secunde

Da, ati citit bine :) In 30 de secunde puteti avea maioneza proaspata :)
Cate dintre noi nu ne-am confruntat cu maioneza "taiata" ? Cate dintre noi nu am evitat sa facem maioneza cand eram la menstruatie, ca asa umbla vorba in popor? Cate dintre noi am preferat sa cumparam maioneza la borcan de la magazin decat sa o facem noi acasa?
Lasati temerile de-o parte si bucurati-va de aceasta metoda care nu da gres niciodata.
Pentru ca este o metoda rapida, nu am putut face poze. M-am gandit sa fac un filmulet, dar am gasit pe Youtube o gramada, asa ca nu m-am mai chinuit.
Toate cele de mai sus seamana cu o reclama agasanta la un produs de slaba calitate, dar sa nu va lasati condusi de prima impresie si sa dati o sansa acestei idei :) N-o sa va para rau :)

Ingrediente:
- un ou
- 300ml ulei
- o lingurita mustar
- o lingura zeama de lamaie sau otet de vin alb
- sare si piper macinat - dupa gust

Oul se foloseste intreg, deci nu va mai chinuiti sa separati albusul de galbenus :)
Toate i…

Cornulete fragede (cu untura) a la Diana

In aceeasi zi in care am facut (de fapt Raluca a facut si eu am asistat) Cornuletele fragede (cu untura) a la Lia, am mai incercat o reteta de cornulete fragede, pescuita de pe forumul Elady, unde a fost postata de Diana. De ce am facut amandoua retetele in aceeasi zi? Eram in cautarea unui anumit gust si o anumita consistenta ce-mi amintea de clipe dulci din copilarie. Foarte multi ani am uitat de acest desert, iar acum am gasit de cuvinta sa recuperez timpul pierdut :) Cornuletele astea au iesit atat de fragede, ca se topeau in gura. Le voi face si saptamana asta pentru masa de Paste.Cea care a prestat reteta este sora mea, Raluca.Fara a mai lungi povestea, iaca ingredientele necesare pentru 60 de cornulete delicioase:- 200 gr untura de porc (cam 4 linguri) sau osinza- 460 gr faina alba - recomand Baneasa 000
- 2 pliculete praf de copt
- 2 linguri otet
- 9-10 linguri apa
- gem de prune - recomad gemul de prune de la Topoloveni
- 150 gr zahar pudra vanilat


Intr-un castron se freaca b…

Cum opresc furtul de poze si de texte de pe blog?

De foarte multe ori am citit pe diferite bloguri cum terte persoane rau intentionate au furat si apoi au folosit in interes personal poze si texte apartinand proprietarilor de blog. Da, problema exista si va exista atata timp cat exista frauda. Daca doriti inca o metoda de a va proteja pozele si textele postate pe blog, va anunt ca aveti posibilitatea de a opri copierea lor cu ajutorul meniului predefinit ce se deschide cand faceti click dreapta pe o poza sau pe un text selectat. Cu alte cuvinte, daca cineva va dori sa copieze de exemplu o poza de pe blogurile voastre, nu o va mai putea face cu click dreapta pe poza si apoi Copy. Pentru a beneficia de aceasta optiune,tot ce trebuie sa faceti este sa inserati un cod HTML.
Pas cu pas aveti de facut urmatorul lucru:
- copiati codul urmator:
<script language=JavaScript> <!-- //Disable right mouse click Script //By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive //For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com var …

Tochitura de pui, cu bulz

Daca exista tochitura de porc, de ce n-ar exista si tochitura de pui? Cu intrebarea asta in minte, m-am pus pe cautat retete, poze, pareri, impresii. Pentru ca am auzit numai de bine si pentru ca nu vroiam sa fac doar o simpla tocanita de pui, mi-am suflecat manecile, m-am spalat pe maini, mi-am pregatit ingredientele si ceaunul (da, am ceaun cumparat de la un tigan caldarar si sunt tare mandra de el) si m-am apucat de treaba. Presupun ca mancarea iese bine si intr-o cratita de alt fel, insa in capul meu tochitura se face numai in ceaun cu fundul rotunjit (nici n-am multi pitici pe creier). Haiducie curata :) De fapt ar fi fost haiducie daca faceam minunatia asta de tochitura la un foc de lemne langa ceva pomi si o intindere de apa, respirand aer curat si ascultand pasarelele. Insa si in mini-bucataria mea de bloc, la foc de aragaz  si cu  SKY.fm's Love Music in fundal a iesit bine. Iaca ce-am pus eu in ceaun:- 1 kg pulpe inferioare de pui congelate- 1/2 kg carnati proaspeti afuma…