miercuri, 2 noiembrie 2011

Prajitura insiropata


Cine vrea ceva bun si dulce?
Daca vrea cineva ceva bun, dar nu are timp sau chef sa migaleasca, recomand cu incredere urmatoara prajitura insiropata, care nu numai ca este foarte usor de facut, are putine ingrediente si mod de lucru deloc complicat, ci este si foarte gustoasa.

Ingrediente:
- 1 cana ulei
- 1 cana zahar
- 1 cana iaurt
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- o lingura zeama de lamaie sau otet
- 4 oua
- 1 esenta de rom
- 1 pachet foi de placinta - recomand Bella
- sirop: - o cana zahar
             - 2 cani apa

Mod de preparare:
Ouale, zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilinat, praful de copt stins cu zeama de lamaie (sau cu otet) si esenta de rom se amesteca bine cu ajutorul unui mixer.


Foile de placinta, decongelate in prealabil la temperatura camerei, se rup bucati si se amesteca cu compozitia de mai sus.


Ceea ce rezulta, se toarna intro tava de sticla termorezistenta (nu este necesar sa ungeti tava cu grasime) si se baga la cuptor, incins in prealabil, pe raftul cela mai de sus, la foc moderat, pana cand prinde o culoare aurie (la mine a durat cam 50 de minute).





Cand prajitura este gata, pregatiti siropul. Intr-o craticioara topiti zaharul fara a-l arde (culoarea trebuie sa fie maronie, nu neagra!) si apoi adaugati cele doua cani de apa. Lasati pe foc pana cand caramelul s-a topit complet si siropul da in clocot. Opriti focul si apoi turnati siropul asa fierbinte cum e, peste prajitura din tava.


Nu va speriati de cantitatea mare de lichid. Va promit ca prajitura o va absorbi pe toata in mai putin de 30 de minute smile.gif




Se poate servi imediat dupa ce s-a tras tot siropul in prajitura, insa eu va recomand sa o lasati vreo doua trei ore la frigider inainte de servire. Este foarte buna, si intr-un caz si in celalalt 322.gif



S-aveti pofta!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana