vineri, 25 noiembrie 2011

Budinca de ciuperci


Am zile in care nu vreau sa aud de carne. Sotul si fetita mea, spre deosebire de mine, sunt carnivori convinsi. Cum impac si capra si varza, adica cum impac si mofturile mele si mofturile lor? Trisez.
  Ciupercile mereu mi-au fost de ajutor in astfel de cazuri, iar mofturosii mei niciodata nu au comentat prea tare cand le-am schimbat "leguma" preferata cu ciuperci.
Ciuperci aveam, chef de bucatareala aveam, nu mai lipsea decat o reteta ce nu am mai incercat-o pana acum. Si cum imi bateam eu capul ce anume sa fac de mancare, mi-am adus aminte de o reteta ce am citit-o cu ceva vreme in urma pe Diva in bucatarie: Budinca cu ciuperci. Suna tare bine, nu? Am cautat reteta si am pregatit ingredientele:

- 500g ciuperci
- 50 g cascaval ras
- 3 cepe
- 4-5 linguri ulei
- 3 felii franzela inmuiate in lapte
- sare si piper
- patrujel verde
- 6 oua
Am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei pana a devenit sticloasa. Am adaugat ciupercile curatate si taiate bucatele si am mai tinut pe foc cateva minute pana s-au patruns si ele.
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat galbenusurile, putin cate putin, amestecand cu grija sa nu se lase spuma.
Feliile de paine le-am stors bine de lapte si le-am faramitat. Le-am amestecat apoi cu ceapa calita, ciupercile, cascavalul si verdeata taiata marunt. In acest amestec am incorporat cu grija spuma de oua.


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tavita cu peretii mai inalti, unsa din timp cu ulei si tapetata cu faina.


Tavita astfel pregatita am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul cel mai de sus si la foc mediu, unde am lasat-o prada caldurii pana a prins deasupra o crusta rumena si frumoasa. Gata! Toata lumea la masa!




Este buna si calda si rece, insa frumos nu se taie decat dupa ce s-a racit.
Pofta buna!

P.S. Taiata in patratele mici, apoi asezata pe un platou frumos alaturi de alte gustarele, pote constitui un aperitiv minunat la o petrecere. smiley2383.gif

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana