vineri, 2 septembrie 2011

Cuib de viespi cu nuca


Aceste cuiburi de viespi cu nuca le fac mai mereu de cativa ani. Cu mare surprindere am vazut ca nu am postat pe blog reteta, asa ca am cautat in arhiva mea de poze si am gasit cateva poze cu acest preparat delicios. Pozele nu sunt prea clare si nici prea artistice, dar arata ce este important.
Reteta o am de pe forumul Elady si a fost postata de Cleo.

Ingrediente:
**Coca:
- 450g faina
- un cubulet drojdie proaspata
- 2 linguri rase de zahar
- un praf de sare
- 3 galbenusuri
- 40g unt
- 150 ml lapte
**Umplutura:
- 100g unt
- 140g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- nuca macinata
**Pentru uns tava: unt si zahar
**Pentru stropit cuiburile cand sunt coapte: 1 pachet zahar vanilat, 2 linguri zahar, 150ml frisca lichida (sau lapte simplu)

In putin lapte caldut si doua linguri de zahar dizolv drojdia. O las la crescut vreo10 minute, timp in care pun faina intr-un bol incapator, separ albusurile de galbenusuri si topesc untul.
Fac o adancitura in faina si torn amestecul cu drojdie si restul de lapte. Incep sa incorporez faina, putin cate putin, cu ajutorul unei furculite.


Adaug un praf de sare, untul topit si galbenusurile si amestec bine pana cand incorporez toata faina.


Framant o coca potrivit de tare si o las la crescut 40-50 minute. Intre timp frec spuma 100g unt cu 140g zahar si un pliculet de zahar vanilat.
Din coca crescuta intind o foaie grosuta si intind pe toata suprafata ei amestecul de unt cu zahar, presar miez de nuca si rulez. Sulul rezultat il tai in bucati de 2 degete grosime.




Incing cuptorul.
Fiecare rotocol il strang la unul din capete, pentru a impiedica scurgerea untului. La celalat capat va arata ca un trandafir.



Tava o ung foarte bine cu  mult unt si presar zahar tot asa mai mult, apoi pun bucatile din sul cu fata stansa in jos.



Bag tava la caldura cuptorului, pe raftul de sus si o las acolo pana cand cuiburile prind o frumoasa culoare aurie. Scot tava din cuptor si torn peste cuiburi lapte fierbinte indulcit si aromat cu zahar vanilat. Bag din nou tava la cuptor pentru 15 minute.
Gata!
Miroase divin, arata fenomenal si sunt extra-bune!
 S-aveti pofta!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana