miercuri, 31 august 2011

Pastalopitta - budinca de dovlecei (macedoneana)


Reteta de fata este aici datorita Dorei, careia ii multumesc frumos si ii dedic toate laudele ce le-am primit de la meseni.
Abunda piata de dovlecei, iar pretul lor este atat de mic. Nu-i pacat sa lasi sa le treaca sezonul fara sa faci ceva cu dovlecei? Iti spun eu ca ar fi maaare pacat.
Inainte de a pleca la piata, citeste si restul ingredientelor. Nu de alta, dar numai cu dovlecei nu iese nimic.
Ingrediente:
- dovlecei (cam 1kg)
- 300g branza Feta (eu am pus 500 g telemea de oaie)
- 2 oua
- 5-6 linguri orez
- 3 linguri faina
- 100ml ulei de masline
- sare, piper macinat
- marar si patrunjel proaspat
- maghiran uscat

Pentru deasupra:
- 4 linguri de faina
- 1 ou
- 4 linguri ulei de masline
- 100ml lapte

Am dat pe razatoarea mare dovleceii si telemeaua, si le-am amestecat impreuna cu restul ingredientelor. Dovleceii nu trebuie scursi. Orezul va inghiti toata zeama ce si-o lasa acestia.



Intr-o forma de sticla termorezistenta, unsa cu ulei si tapetata cu faina, am turnat compozitia obtinuta.
Deasupra am presarat cele 4 linguri de faina si apoi am turnat un amestec format din lapte, ou si ulei de masline.




Se da la cuptor (incins in prealabil), pe raftul cel mai de sus si la foc moderat, pana cand deasupra se formeaza o crusta frumoasa si aurie. La mine a durat cam o ora pana s-a intamplat asta.


E mai buna cand e rece, dar nici calda nu e de lepadat.


Pofta buna!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana