miercuri, 13 aprilie 2011

Cum opresc furtul de poze si de texte de pe blog?

De foarte multe ori am citit pe diferite bloguri cum terte persoane rau intentionate au furat si apoi au folosit in interes personal poze si texte apartinand proprietarilor de blog. Da, problema exista si va exista atata timp cat exista frauda. Daca doriti inca o metoda de a va proteja pozele si textele postate pe blog, va anunt ca aveti posibilitatea de a opri copierea lor cu ajutorul meniului predefinit ce se deschide cand faceti click dreapta pe o poza sau pe un text selectat. Cu alte cuvinte, daca cineva va dori sa copieze de exemplu o poza de pe blogurile voastre, nu o va mai putea face cu click dreapta pe poza si apoi Copy. Pentru a beneficia de aceasta optiune, tot ce trebuie sa faceti este sa inserati un cod HTML.
Pas cu pas aveti de facut urmatorul lucru:
- copiati codul urmator:


- mergeti la : Tablou de bord > Design > Elemente de pagina > Adăugaţi un obiect gadget > HTML/Javascript


- in fereastra care se deschide, dati Paste la codul copiat.
- salvati si apoi trageti acest gadget chiar sub corpul de postari


- salvati si apoi verificati.
In momentul in care vreti sa copiati ceva de pe blog cu clik dreapta, va apare un mesaj care va taie elanul :)


In acest moment textele nu mai pot fi copiate si nici pozele... la prima vedere. Insa, daca cineva apasa pe poza, ea va aparea intr-o fereastra noua si de acolo poate fi copiata. Asta se intampla pentru ca Blogger transforma fiecare poza pe care voi o postati in link-uri, cu ajutorul carora pozele pot fi vizualizate in marimea lor originala (marimea cu care au fost incarcate pe photobuket de exemplu).  Deci trebuie sa rezolvam si chestia asta pentru a putea fi siguri ca nici pozele nu vor mai putea fi copiate. 
Din pacate nu exista un cod pe care-l puteti introduce in scriptul blogului si sa scapati. Acest ultim lucru trebuie facut la fiecare postare. Nu e deloc greu, insa necesita atentie si tinere de minte. Daca o poza nu beneficiaza de tratamentul descris mai jos, aceasta va putea fi copiata.
Urmati urmatorii pasi de fiecare data cand scrieti o postare noua si folositi si o imagine sau mai multe:
- incarcati imaginea in cadrul articolului, la fel ca si pana acum
- dupa ce ati terminat de scris articolul si ati incarcat in cadrul lui toate pozele ce doriti sa apara, apasati pe butonul Editati HTML
- fiecare poza incarcata va avea un cod de genul acesta:


Din fiecare cod al fiecarei poze trebuie sters primul link . Exemplul de mai jos este link-ul ce a fost sters din codul dat mai sus.


Rezultatul va fi asemanator cu acesta:

Se observa ca este acelasi cod din casuta 1 din care a fost sters codul din casuta 2.

- salvati postarea, apoi puteti da previzualizare inainte de publicare. In previzualizare puteti verifica daca pozele se mai deschid intr-o alta fereastra. Daca ati lucrat exact asa cum v-am aratat eu in exemplu, atunci nu veti mai putea mari nici o poza si in cazul acesta meritati sincere felicitari :)
- publicati postarea

De greu nu este greu. Doar trebuie putina atentie sa nu stergeti ce nu trebuie.

Sper ca m-am facut inteleasa si ca nu v-am ametit de cap. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa mi le puneti.
Spor la treaba!
Surse:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/noright.htm

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana