duminică, 5 decembrie 2010

Supa cu figurine de ou


M-am suparat foarte tare cand am vazut azi ca blogul meu iar a fost "sabotat" de photobucket :(  Nu am incarcat nimic in ultimele zile, prin urmare nu-mi dau seama unde e buba:( Iar va trebui sa vad blogul golas o vreme. Asta e :(
Dar sa lasam supararea la o parte si sa invingem mohoreala zilelor ploioase cu o supa vesela si gustoasa. Ideea este preluata din revista "Practic in bucatarie", insa a suferit ceva modificari.
Ingrediente:
**figurine de ou:
- 250ml lapte degresat
- 4 oua
- un praf de sare (cat iei in trei degete)
**supa:
- o salata verde
- 2 l apa
- 1/2 punga legume congelate (morcov, fasole pastai, ardei, pastarnac...) 
- 3 linguri ulei masline
- sare si piper dupa gust
Prima data pregatim compozitia pentru figurinele de ou.
Pui un vas cu apa la foc si lasi sa se infierbante bine.
Intr-un castron batem bine ouala cu laptele si un praf de sare.


Compozitia obtinuta o turnam intr-o punga rezistenta (cele pentru congelator sunt perfecte) si o legam bine la gura.


Dupa ce ne-am asigurat ca punga nu are defecte si compozitia nu curge afara din ea, o asezam in oala cu apa fierbinte, unde o lasam circa 30 minute (la foc mic mic) sau pana se intareste compozitia.


Dupa ce s-a intarit, scoatem coca din punga si o lasam sa se raceasca bine, apoi o taiem in felii grosute din care apoi decupam diverse figurine (inimioare, stelute, braduti,...) cu ajutorul formelor de biscuiti. Daca nu avem astfel de forme, taiem feliile de coca in bucatele mai mici. Gustul nu se schimba cu nimic, va garantez :)


Coca are consistenta unei branze telemea si nu este greu de manevrat.
Cat timp se raceste coca, in 2 l de apa punem la fiert legumele congelate si uleiul si pregatim o supa de legume. Potrivim de sare si piper si oprim focul. Merge folosita orice alta supa clara : de pui, de cucan, de rata, de vita...
In farfuriile in care servim supa, turnam supa de legume fierbinte, adaugam cateva figurine de ou si fasii de salata verde. Servim alaturi de paine prajita.
Pofta buna!
Supa este de efect si sigur va pacali orice copilas mofturos macar sa o guste, mai ales daca figurinele de ou sunt haioase (ursuleti, stelute, inimioare, braduti...)
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana