miercuri, 17 noiembrie 2010

Salata de iarna


Urmatoarea salata este foarte usor de facut, delicioasa si perfecta pentru o zi friguroasa cu miros de ploaie si vant.
Ingrediente pentru 4-5 portii mari:
- 1kg cartofi (sa nu fie prea mari)
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 3 catei usturoi
- 5 oua
- 200 g masline fara samburi
- 1 lingura rasa Mirodenia
- piper macinat
- 6 linguri ulei

Cartofii ii spalam bine si ii fierbem in coaja. Sunt gata cand dintii unei furculite penetreaza usor cartoful. Ii scoatem pe o tava si ii lasam sa se raceasca in coaja lor.
Oulale le spalam bine si le punem la fiert in apa rece cu sare. Din momentul in care apa fierbe, lasam vasul pe foc inca 6 minute. Cand sunt gata, lasam ouale in apa rece pentru un minut (teoretic, asta ar trebui sa usureze curatatul oualor de coaja) ,le curatam si apoi le taiem in bucatele.
Cartofii raciti ii curatam de coaja si ii taiem bucati mai grosute. 
Atat bucatelele de ou cat si cele de cartof le punem intr-un vas rezistent la caldura. Peste ele adaugam maslinele taiate. Eu am cumparat niste masline imense :) Fara exagerare, erau cat o nuca mica :) Au fost foarte carnoase si bune, iar samburele a fost mic si subtire. Cred ca observati in poze cat de mari sunt sferturile de maslina :))
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam mai din topor, adica nu prea fin. Punem uleiul la incins si calim ceapa si usturoiul pana devin sticloase. Adaugam o lingura rasa de Mirodenia si mai lasam pe foc 30 secunde, amestecand mereu. Rezultatul il turnam in castron, peste cartofi, oua si masline. Amestecam usor, astfel incat toate sa se cunoasca si sa se imprieteneasca. Adaugam si piper negru macinat, pentru un plus de savoare.
Acoperin castronul si lasam 10 minute inainte de a o servi.


Optional putem presara patrunjel proaspat, insa eu nu am simtit nevoia.
Se serveste imediat dupa cele 10 minute alocate odihnirii mancarii, simpla sau insotita de salata de varza murata sau muraturi.
Pofta buna!


Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana