miercuri, 14 iulie 2010

Inghetata de rabarbar



Ei bine, da, am facut inghetata de rabarbar :) Este delicioasa, cu gust usor acrisor, racoritoare si cremoasa.
Ingrediente:
- 300 g frisca vegetala, proaspat batuta
- 6 tulpini de rabarbar
- 5 linguri zahar

Tulpinile de rabarbar le spalam bine si, daca este nevoie, le curatam de coaja. Le taiem in bucatele si le punem intr-o craticioara cu zaharul si cu apa cat sa le acopere.



Fierbem la foc mic, pana se inmoaie rabarbarul, apoi scurgem bine de apa si pisam bucatelele cu o furculita. Pireul obtinut il amestecam cu frisca batuta.



Veti observa ca frisca isi va schimba imediat consistenta, devenind o crema legata bine.



Punem vasul la congelator, avand grija sa-l scoatem din ora in ora pentru a pisa bine eventualele ace de gheata. Eu am facut acest lucru de patru ori si a fost suficient. Recomand mixerul, pentru un rezultat bun.
Servim ingetata simpla, sau cu adaos de siropuri pentru inghetata.





S-aveti pofta!