luni, 14 iunie 2010

Pulpe de pui cu bere, la cuptor



Caldura mare... N-as aprinde cuptorul, insa reteta asta e atat de usor de facut si rezultatul e atat de bun incat imi calc pe moleseala si ma apuc de treaba.
Ingrediente pentru 6 portii:
- pulpe de pui cat sa umpli o tava mare
- 1/2 l bere (de preferabil neagra pentru ca da o culoare foarte frumoasa carnii)
- piper macinat
- boia de ardei dulce
- sare
- cimbru

Incingem cuptorul.
Pulpele se spala si se curata de cotoare si pene, eventual se parlesc, apoi se taie bucati potrivite si se cresteaza din loc in loc. Le ajezam in tava si le condimentam. Turnam berea pe langa carne. Canditatea de bere este aproximativa. Pulpele trebuie sa fie acoperite pana la jumatate cu bere.



Bagam tava la cuptor, la foc potrivit. Dupa 20/25 minute intoarcem pulpele pe partea cealalta, dupa alte 20 minute se intorc inca o data si se mai lasa 10 minute sa prinda o crusta frumoasa. Sunt gata atunci cand au o culoare frumoasa, aurie spre aramie, iar sosul a scazut la jumatate.


Puteti servi cu garnitura (piure, orez, salata de cartofi...) si muraturi (sau salata de sezon), sau simple cu sos dulce - acru, chinezesc.
Pofta buna!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana