joi, 8 aprilie 2010

Ciorba falsa de burta



Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 500g ciuperci cu palarie mare (de preferat pleurotus)
- 2 jumatati gogosar rosu murat
- jumatate capatana de usturoi
- 250g smantana
- 1 galbenus
- sare si piper
- ulei


Reteta aceasta va sfatuiesc sa o faceti cu ciuperciu Pleurotus, deoarece iese mai aspectuasa si mai buna, ciupercile pleurotus taiate fasii pe lung avand aspectul si consistenta burtii de vita folosita in adevarata ciorba de burta. Eu am facut reteta cu ciuperci normale o data si cu ciuperci pleurotus alta data. Amandoua au gust bun, insa trebuie sa recunosc ca cea cu pleurotus a fost mai buna:) Prima poza prezinta ciorbita cu ciuperci pleurotus, iar celelalte doua prezinta ciorbita cu ciupercute normale. Povestea fiind zisa, sa lasam vorba si sa trecem la treaba :)



Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razuitoarea mica. Se calesc in putin ulei in oala in care urmeaza sa facem ciorba, apoi adaugam apa (2l). Lasam un pic sa fiarba, apoi adaugam ciupercile taiate in feliute subtiri si lungi.
Ciupercile fierb relativ repede, asa ca nu aveti mult de asteptat (max 20 min). Se adauga si gogosarul taiat fasii. Eu nu am avut gogosar si am pus un castravate murat taiat finut. A iesit la fel de bun, insa gogosarul ajuta mult si la partea artistica(prezentare in farfurie). La ciorbica cu pleurotus am folosit gogosar murat si uite ce bine arata :)
Asezonati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.
Smantana se amesteca cu galbenusul intr-un castron mai mare. Oprim focul la ciorba dupa ce au fiert bine toate si cu ajutorul unui polonic turnam zeama din oala peste smantana. Amestecam mereu. Turnam zeama pana ce compozitia din castron ajunge la temperatura celei din oala, apoi turnam totul in oala. Chestia asta ajuta ca smantana sa nu se branzeasca in zeama fierbinte si ciorba sa aiba un aspect comercial. Eu am adaugat in smantana si usturoiul pisat, insa nu este obligatoriu. Usturoiul transformat in mujdei poate fi servit langa ciorbica.
Pofta buna!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana