Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2009

Fagottini ripieni

Ingrediente pentru 12 bucati:
- 500g faina
- 250 apa calda
- un cubulet drojdie
- o lingurita sare
- o lingura zahar
- 24 feliute salam uscat
- 12 felii cascaval
- o rosie mare taiata cubulete
- o jumatate ardei taiat fideluta
- un pic de ulei
Ne mai trebuie pentru uns un galbenus si 3/4 linguri lapte.

Mod de preparare:
Drojdia se desface in putina apa calda si o lingurita de faina si se toarna in mijlocul fainii pusa in prealabil intr-un castron incapator. Se amesteca bine cu mana (ce atata evolutie in bucatarie!) pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit, la loc caldut si acoperita sa nu-i fie frig, o ora.
Plansa de lucru trebuie pudrata cu faina. Aluatul dospit se intinde pe plansa de lucru intr-o foaie groasa (1 centimetru) si se unge cu ulei, apoi se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in 12 parti egale. Fiecare parte va fi intinsa in forma rotunda si va fi umpluta cu doua feliute de salam uscat (taiate mai mic), o felie de cascaval (si ea taiata mai mic), doua- trei cuburi de…

Cosulete

Aceste cosulete aperitiv sunt foarte aspectuase si foarte usor de facut.
Pentru 10 cosulete avem nevoie de urmatoarele:
- 5 foi subtiri de placinta
- 10 felite de salam uscat
- o rosie mare
- trei oua
- piper macinat
- sare
- un praf de cimbru uscat
- o lingura ulei

Punem hartiute speciale si unse cu ulei in forme de muffins.
Incingem cuptorul.
Foile de placinta le taiem in patru (o data pe lungime si o data pe latime) rezultand astfel 20 de dreptunghiuri. Luam cate doua dreptunghiuri si le asezam frumos in formele le muffins captusite.


Salamul si rosia le taiem in bastonase mici, iar ouale cu sarea si cimbru le batem bine ca pentru omleta.


In fiecare cosulet punem cateva bastonase de salam si cateva bastonase de rosie. Peste ele impartim, cu ajutorul unei linguri, ouale batute si asezonate. Deasupra presaram un pic de piper proaspat macinat.


Bagam cosuletele la cuptor pe raftul cel mai de sus si le lasam la bronzat cam 20-25 minute sau pana cand compozitia cosuletelor este inchegat…