Puisorul meu e mare bucatar


Ei bine, participam si noi la concursul initiat de Culinario.ro cu ocazia Zilei Copilului, 1 Iunie.

" Daca de 1 iunie copiii participa la concursuri de desene pe asfalt sau la fel si fel de show-uri si spectacole, de ce n-ar putea participa si la un concurs culinar? Mai ales ca au talentul innascut..."


La concurs participam cu o reteta foarte simpla, pe care Teodora a executat-o cu mare placere.
Reteta despre care vorbim, este Chec "Supercalifragilistic" in 5 minute! (pe care noi l-am numit Chec rapid "4 minute la microunde") si a fost dragoste la prima vedere cand am vizitat blogul Laurei Laurentiu, Cuina Banateana.
Pentru a castiga, trebuie sa adunam multe multe voturi. :)

Daca doriti sa ne votati, doar apasati pe baner-ul de la inceputul acestui articol si in pagina care se deschide (aici este postata reteta cu care participam la concurs:) ) va rugam sa lasati un comentariu pentru Teodora.
Va multumim anticipat pentru voturile dumneavoastra ! :)


Semnat , Teodora si mamica ei


Cum introducem un link sub un cuvant sau sub o imagine

In cazul in care doriti sa introduceti un link sub un cuvant (daca apasati pe un anumit cuvat se va deschide o alta pagina de internet), trebuie urmati pasii de mai jos:

- copiati linkul dorit , adica adresa paginii de internet care vreti sa sa deschida atunci cand apasati cuvantul(Ctrl+c sau clik dreapta pe link si copy)
- scrieti textul dorit
- selectati cuvantul - cheie sub care doriti da introduceti link-ul
- apasati butonul de introducere a link-ului = se gaseste in bara de butoane de deasupra campului in care scrieti textul pentru a fi postat pe blog, langa T cu patratelul colorat (are ceva rotund verde si daca mergeti cu mous-ul pe el, fara a-l selecta, va apare "link")
- in fereasta deschisa dam paste link-ului copiat (Ctrl +v sau clik dreapta si paste), apoi apasam OK
- gata!

Nu este greu, ba chiar e foarte usor:)

In cazul in care doriti sa ascundeti link-ul sub o imagine, veti proceda asa:

- copiati link-ul dorit
- incarcati imaginea sub care doriti sa ascundeti link-ul
- dati clik pe imaginea incarcata, astfel o selectati
- apasati butonul de introducere a link-ului
- in fereastra deschisa dam paste link-ului copiat, apoi apasam OK
- si gata!

Mai jos am pus doua exemple, unul cu un cuvant si unul cu o imagine. dati clik pe ele sa intelegeti despre ce a fost vorba in lectia de azi.



Apasati pe imagine:)


Apasati pe titlu : Cristina's World


Si acum, imaginile ajutatoare:







Pentru a mari imaginile, dati clik pe ele.

La ce sunt importante etichetele

Va vorbeam AICI de modalitatea prin care va puteti realiza singuri o bara de meniu orizontala chiar sub Header (poza ce contine titlul si descrierea blogului).
Probabil ca acum vrei ca atunci cand apesi "FLORI" (de exemplu) in bara ta de meniu orizontala, sa se deschida o pagina care sa contina toate articolele legate de acest buton.
De fiecare data cand scri un nou articol, ai posibilitatea sa-i atasezi o eticheta (cuvant care caracterizeaza articolul respectiv). Folosind la farsitul unor articole eticheta "flori", acestea vor fi automat selectate si afisate (doar cele care au aceasta eticheta) dintre toate celelalte articole, atunci cand apasam aceasta eticheta.



De exemplu, eu folosesc la sfarsitul prezentului articol eticheta "incepator blog". Atunci cand veti apasa in bara mea de meniu butonul INCEPATOR BLOG, automat se va deschide o pagina care va contine toate articolele mele care au fost etichetate cu "incepator blog".



La fel se intampla si daca apasati efectiv pe cuvantul-eticheta de la sfarsitul articolului, cum am aratat in imaginea de mai sus.
In momentul in care deschideti pagina tematica apasand cuvantul-eticheta de la sfarsitul articolului, veti observa ca link-ul paginii este si el schimbat. Despre acest link vorbeam in articolul ACESTA.



Ei bine, restul trebuie facut ca in articolul Cum sa introduci o bara de meniu orizontala.
Sper ca am fost de folos. Nu ezitati sa puneti intrebari daca aveti nelamuriri:)

Guguluf cu mac si lamaie



Ingrediente:
- 2 lamai
- 250g margarina pentru prajituri
- 150g zahar
- 4 oua
- 400g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri lichior de portocale (a mers foarte bine si cu trei linguri de tuica de pruna ca lichior n-am avut)
- 250g zahar pudra
- 100g mac

Se unge o tava de guguluf (1.5l), iar cuptorul se incinge.
Spalam lamaile cu apa fierbinte, le razuim coaja si le stoarcem sucul.
Margarina, zaharul si ouale se pun intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Incorporam si faina, praful de copt si frisca lichida. Compozitia obtinuta se imparte in doua. Intr-una din jumatati punem coaja lamailor si doua linguri de suc de lamaie, iar in cealalta jumatate punem lichiorul (tuica) si macul.





In forma unsa turnam mai intai compozitia cu mac, apoi cea cu lamaie si marmoram incet cu o furculita.






Se coace aproximativ 50 minute, sau pana prinde o culoare frumoasa la suprafata si trece de testul cu scobitoarea.



Zaharul pudra se amesteca cu restul de suc de lamaie si se toarna peste prajitura racita, apoi se lasa sa se usuce.





Pont: Amesteca zaharul pudra si sucul de lamaie cu ceva timp inainte de a orna guguluful, astfel va avea timp sa se intareasca un pic si nu va mai curge asa tare jos de pe prajitura.
Se pastreaza proaspat in frigider, invelit in folie alimentara.


Prajitura cu rabarbar


Este o prajitura foarte buna si usor de facut, cu gust acrisor-dulce.
Rabarbar este o planta usor confundabila cu o buruiana fara nici o folosinta. Este cunoscuta mai ales in Ardeal, unde este des folosita in prajituri, compoturi, inghetate sau se mananca tija pur si simplu (asa cruda) sau cu adaos de zahar. Mai multe despre rabarbar gasiti AICI.

Ingrediente:
10 oua, 6 linguri faina, 10 linguri zahar, tulpini de rabarbar- o legatura (cam 4 -5 tulpini)

Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge.
Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta bat in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul). Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus.
Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina (sa nu cada prin coca pana la fund) si le asezam uniform pe deasupra.



Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.



Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.



Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.


Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.



Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...