Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2009

Batoane Bounty

Ingrediente: ( pentru 24 batoane de 5 cm)

85 gr zahar
50 gr unt
200 gr frisca lichida
200 gr fulgi de nuca de cocos
300 gr ciocolata cu lapte


Untul, frisca si zaharul se pun toate intr-o craticioara,la foc mic. Amestecam tot timpul pana se topeste zaharul, dupa care tragem craticioara la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos.



Intindem (cu ajutorul unei spatule lungi) un dreptunghi cam de 2 cm inaltime, pe care il lasam cam 15 minute la rece.
Dupa acest ragaz taiem dreptunghiul in fasii cam de 2 cm latime si 5 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde. Astfel formate, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi.




Topim ciocolata la bain marie.
Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija) si il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt.



Ii multumesc Laurei Adamache pentru aceasta reteta!





Continuarea listei

Lala mi-a adus aminte de cateva produse de care eu am uitat complet:) Le adaug acum la lista:
10. Rosii 11. salata verde 12. masline 13. zahar ( pt cozonac, alaturi de drojdie si faina :) ) 14. branza dulce pentru pasca
Si ca sa nu uit, m-am hotarat peste noapte ce dulce fac pentru sarbatorile pascale: Alba ca Zapada, Foi de napolitane cu crema de biscuiti, Cuib de viespi si Pasca cu branza de vaci si stafide. Voi scrie si retetele la timpul potrivit.
Booooon!
Bors de miel cu salata, Coronita din coaste de miel, Rulouri din carne de pui cu spanac si cascaval, salata de vinete, icre, ... si cam atat. Ajunge! Ca doar nu hranesc o armata:) Avem in plan si o zi la iarba verde daca va tine vremea cu noi, iar atunci gratarul va fi la putere:) Adaugam la lista: 15. lamaie 16. nuca de cocos 17. unt 18. ulei 19. biscuiti 20. amoniac 21. miere 22. spanac 23. cascaval 24. flori - nu se poate masa de sarbatoare fara flori, nu?
Restul ingredientelor le am deja in casa (ele m-au determinat sa al…

Masa de Paste

Am inceput creearea listei pentru masa de Paste. Da, sunt la stadiul de lista...
Numai maine nu-i poimaine, iar eu in continuare lucrez de zor la lista mea. In momentul actual arata asa: 1. cas 2. ridichii 3. ceapa verde 4. oua 5. faina 6. cacao 7. lapte 8. drojdie...
Nu prea fac nimic doar cu astea nu? Ma gandeam eu.:( Imi ocupa prea mult timp lista asta. poate ar fi mai bine sa ma duc la piata si sa cumpar ce-mi iese in cale. Desi, daca ma gandesc mai bine, poate ar fi mai recomandabil sa ma hotarasc odata pentru totdeauna asupra meniului. Grea alegere! Vreau ceva bun, putin iesit din comun dar nu prea exotic, sa nu-mi ia mult sa-l prepar... Pretenti, pretentii!
Adaugare la lista: 9. fructe 10. ...
Nu mai am nici o idee.
Noaptea e un sfetnic bun. Sigur maine voi avea un plan de bataie bine conturat:)

Ciorba de urzici si salata iceberg

Primavara trebuie sa profitam la maxim de toate verdeturile ce apar. In acest fel dezintoxicam corpul de toate acumularile nocive stranse peste iarna si il incarcam cu energie buna.
Azi va propun o reteta simpla pentru o ciorbica delicioasa , de post si foarte sanatoasa.

Ingrediente: 2 morcovi, o radacina patrunjel, o salata iceberg, un castron plin cu urzici curatate si spalate bine, o legatura ceapa verde, sare, piper negru macinat, o lingurita concentrat de legume, 4 linguri ulei, leustean verde, bors sau otet pentru acrit.



Morcovul, radacina de patrunjel si ceapa se taie bucatele mici, iar salata iceberg si urzicile se taie fideluta. In oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul sa se incinga un pic si calim in el legumele taiate marunt. Cand sunt gata, turnam deasupra lor 4 litri apa. Lasam sa dea cateva clocote, pana se inmoaie morcovul si patrunjelul, apoi punem salata iceberg si urzicile. Lor nu le trebuie mult timp sa se inmoaie, deci nu vor trebui lasate prea mult la fie…

Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci

INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume

Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac.



Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul ), insa nu pasta. Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat.



Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca.


Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si…