Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2008

Sarmalele, oala si fumul

Sa va spun si eu despre minunatele mele sarmale in vasul roman cu capac.
Le-am infasurat, le-am bibilit, le-am asezat frumos in oala si le-am bagat la caldura cuptorului. Nu trece o ora si casa mea s-a umplut de fum. De unde fum?
Scot oala din cuptor, scot ceva zeama care imi parea ca da pe-afara si bag iar oala la cuptor.In casa in continuare fum de-l taiai cu cutitul...Deschid geamurile, aerisesc, risc sa fac pneumonie(ca de, eu cand fac mancare stau in maieu/maiou), dar fumul nu se da dus si pace. Incerc o alta alternativa si incerc sa-l ignor, poate se supara si trece. Da de unde frate! Se incapatana sa ramana in ciuda eforturilor mele. Treaba cu ignoratul (si cu curentul rece ce-l simteam deja la coaste ) a durat vreo doua ore bune. Capitulez si sting focul la cuptor cu gandul sa incerc alta data. Un gand jucaus si pofticios ma impinge sa dau capacul la o parte sa admir frumusete de sarmale infuriate si fierbinti. Nu puteam eu sa stau cuminte? Nu puteam sa pun pe altcineva? Nuuuuu…

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a pedepselor corporale aplicate copiilor. S-a desfasurat in perioada 16 octombrie - 10 decembrie 2008.
Scopul campaniei a fost sensibilizarea si constientizarea opiniei publice si a specialistilor din sistemul de invatamant si din sistemul de protectie a copiilor in vederea eliminarii pedepsei corporale aplicate celor mici. Promovarea mesajului cheie al campaniei s-a facut prin traducerea, tiparirea si distribuirea afisului “Swing”, a brosurii “Abolirea pedepsei corporale aplicate copiilor” si a cartii postale “Swing".

In zadar am cautat pe internet o imagine a afisului promovat de aceasta campanie. Pur si simplu nu am gasit nimic. Asta ca sa se vada ce mediatizata a fost aceasta campanie.
De aceasta campanie am aflat la gradinita unde merge copilul meu. Pe usa este lipit un afis. Ne-au dat si noua o carte postala dedicata acestei campanii. Si at…

Iaca, vin sarbatorile

De la inceputul lunii a inceput febra cumplita a cumparaturilor.
Cumparam si cumparam...Nu conteaza daca chiar ne trebuie sau daca banii nu ne ajung, important este sa cumparam. Reclamele ne iau ochii si ne-ndeamna, datoria fata de prieteni si familie ne obliga. Asa ca, la cumparaturi inainte!
Uitam ca de fapt sarbatorim nasterea Domnului, nu puterea noastra de cumparare. In loc sa tinem cu dintii de mandria si fala ce ne-o ofera banii, nu este mai bine sa ne gandim un pic la cei mai putin norocosi? Ne gandim macar un moment la cei ce nu au nici macar paine sau la copii care nu au strans in brate niciodata un ursulet de plus?
De ce sa ne gandim? Daca facem matul gros si primim/daruim tot felul de lucruri inutile ne simtim bine si fericiti. Ca platim apoi un an datoria facuta cu ocazia asta, e mai putin important. Ca aruncam plase intregi cu mancare pentru ca nu am avut timp/dispozitie/pofta sa mancam tot ce am cumparat este si mai putin important.
Sufletul nu are nevoie de hrana. Burta sa…

Departe sunt de tine - Mihai Eminescu

Departe sunt de tine si singur lângă foc, Petrec în minte viata-mi lipsita de noroc,
Optzeci de ani îmi pare în lume c-am trait,
Ca sunt batrân ca iarna, ca tu vei fi murit.
Aducerile-aminte pe suflet cad în picuri,
Redesteptind în fata-mi trecutele nimicuri;
Cu degetele-i vintul loveste în feresti,
Se-toarce-n gindu-mi firul duioaselor povesti,
S-atuncea dinainte-mi prin ceata parca treci,
Cu ochii mari în lacrimi, cu mini subtiri si reci;
Cu bratele-amindoua de gitul meu te-anini
Si parca-ai vrea a-mi spune ceva... apoi suspini...
Eu te string la piept averea-mi de-amor si frumuseti,
In sarutari unim noi sarmanele vieti...
O! glasul amintirii ramiie pururi mut,
Să uit pe veci norocul ce-o clipa l-am avut,
Să uit cum dup-o clipa din bratele-mi te-ai smuls...
Voi fi batrân si singur, vei fi murit de mult!