miercuri, 26 noiembrie 2008

Sustin campania pentru combaterea violentei impotriva femeii

Am citit pe blogul lui Dono un articol foarte frumos (nu prea se potriveste cuvantul asta in propozitia asta) si bine scris despre violenta impotriva femeii.

Dono mai spune ca in data de 25 noiembrie (adica ieri) ONU a lansat o campanie de combatere a violentei impotriva femeii. Va recomand sa cititi acest articol, dar si comentariile foarte interesante de la sfarsit. Un comentariu m-a impresionat in mod deosebit, de aceea am hotarat sa-l postez si eu in blogul meu. Bloodie spune ca acest text nu-i apartine, dar nu da numele autorului adevarat, asa ca...
bloodie on November 25, 2008 11:57 am


Am citit acest text acum ceva vreme:

“Azi am primit flori. Nu e sarbatoare si nici o zi speciala. Aseara ne-am certat pentru prima oara. Mi-a spus cuvinte foarte dureroase, dar stiu ca ii pare rau pentru ca azi mi-a dat un buchet de flori.
Azi am primit flori. Nu, nu e ziua mea si nici aniversarea noastra. Si-a pierdut serviciul, a baut, ne-am certat si m-a lovit. M-a lovit pentru prima oara. Stiu ca nu gandea limpede, ca alcoolul i-a intunecat logica si stiu ca ii pare rau pentru ca mi-a dat flori.
Azi am primit flori. Nu e un eveniment special. Aseara ne-am certat din nou. De data asta m-a strans de gat, m-a lipit de perete si m-a tinut acolo pana nu a vazut ca imi pierd cunostinta. Il iubesc si am sa-l iert pentru ca stiu ce rau ii pare. Mi-a spus ca ma iubeste mult si mi-a daruit un buchet minunat de flori.
Azi am primit flori.Ziua mea a trecut si nu e nici sarbatoare. Azi deasemenea nu am fost la servici. Aseara cand a venit acasa m-a batut asa de tare incat nici ochelarii de soare, nici machiajul nu au reusit sa ascunda vanataile. Ma doare sufletul pentru ca il iubesc si vad ca se straduieste sa reabiliteze situatia. Si-a cerut iertare stand in genunchi si mi-a dat flori.
Azi am primit flori. Nu e ziua indragostitilor. Azi am iesit din spital. Acum cateva zile m-a trantit la pamant si m-a lovit cu picioarele pana nu a obosit. Am 3 coaste rupte, dar ma simt mai bine. Saracul nu a putut nici sa dea ochii cu mine, asa de vinovat s-a simtit. Stiu ca ma iubeste si ca ii pare rau. Azi a venit la mine cu flori.
Azi am primit flori. Nu e nici sarbatoare, nici vreo zi speciala. Aseara i-am spus ca il parasesc. Vad ca bea tot mai mult si isi pierde controlul tot mai des. M-a lovit, m-a trantit la pamant si mi-a spus ca ma omoara. Nu stiu ce sa fac pentru ca il iubesc si stiu ca si el ma iubeste din toata inima. Regreta foarte mult ce a facut, stiu asta, pentru ca azi mi-a dat flori.
Azi am primit flori. Aseara a baut extrem de mult, a venit acasa nervos si a dus la sfarsit ceea ce mi-a spus, deci azi e o zi speciala. Ziua inmormantarii mele.”


Femei in umbra. Umbre. se numeste campania si se desfasoara in perioada 25 noiembrie - 10 decembrie.


Despre o alta campanie pentru combaterea violentei impotriva femeii, am vorbit AICI.

joi, 6 noiembrie 2008

Bratara respectului

Avon se implica si in campania eradicarii violentei impotriva femeilor, dupa ce s-a implicat si in campania impotriva cancerului la san.

Bratara respectului este un produs vandut la nivel global si este impodobita cu simbolul infinitului, care reprezinta nenumaratele sanse pe care femeile din lumea intreaga le pot avea pentru a trai o viata mai buna.
Tot profitul obtinut din vanzarea Bratarii respectului va fi folosit pentru implementarea unor programe locale menite sa combata fenomenul violentei impotriva femeilor din Romania.
Violenta impotriva femeii imbraca diferite forme si nu tine cont de varsta, profesie, educatie.
Orice femeie merita RESPECTATA pentru ca:
* iubim si dam viata
*punem pasiune in tot ceea ce facem
*o mangaiere e mai buna decat o lovitura
*suntem puternice si... fragile
Afla mai multe despre aceasta campanie pe http://www.avoncosmetics.ro/

Sunt de acord cu aceasta campanie si o sustin, de aceea am hotarat sa scriu si in blogul meu despre ea. Trebuie sa pornim de undeva, sa incepem cu ceva. Incet dar sigur vom reusi sa ungem rotile ruginite ale societatii bolnave in care traim. O societate in care unii barbati (prea multi) considera ca femeile sunt sclave, masini de spalat, obiecte de decor fara minte , iar asta le da dreptul sa se poarte asa cu ele. Pentru aceasta violenta tot femeile sunt "de vina" pentru ca: nu tac atunci cand l-i se spune, pentru ca indraznesc sa faca o anumita mancare, pentru ca sunt suspectate ca s-au uitat nu stiu cum la un alt barbat, pentru ca au ramas gravide, pentru ca au o opinie, pentru ca ... pentru ca exista, pentru ca respira.
Chiar aseara am urmarit o stire care spunea despre o femeie batuta de sotul ei cu ciocanul, in fata copilului, iar apoi aruncata de la etajul patru. Femeia aceasta a avut noroc(daca se poate numi asa) si a scapat cu viata, insa sunt multe altele care raman schilodite fizic si psihic sau chiar mor.
Noi suntem nimeni pentru a judeca de ce o femeie indura atatea . Motivele sunt foarte multe si variate, iar femeia se pune pe ultimul loc pe ea insasi, dupa copii si familie. Nu EA trebuie judecata si intrebata "de ce continua sa sufere?", ci EL care o face sa sufere.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana