marți, 30 septembrie 2008

Sa incepem

Blogul meu este nou dar a suferit atatea modificari...

In primul rand INAITE DE ORICE EDITARE, SALVATI O COPIE A SABLONULUI. Acest lucru il faceti apasand "Descarcati sablonul complet" din Aspect-> Editati HTML.

Cand am initiat acest blog, am ales template "Son of Moto". Nu mi-au placut culorile in mod deosebit si nici faptul ca textele ocupau doar partea din mijloc a ecranului, lasand in parti o gramada de spatiu liber. Asa ca, prima data am largit spatiul destinat articolelor si spatiul destinat coloanei din dreapta articolelor. Am procedat asa:
- am derulat textul pana unde am gasit #outer-wrapper-> width
- am modificat numarul de pixeli cu o valoare care ma multumea, cum se observa in imaginea de mai jos





- am gandit un spatiu alocat de 350 px pentru sidebar, iar restul l-am lasat pentru articole. Pentru asta am derulat textul HTML pana am gasit #main {
width: si am modificat numarul de px la valoarea de 690 px. Apoi am derulat un pic mai jos, pana am gasit #sidebar {
width: unde am modificat numarul de pixeli la valoarea de 350px.
Puteti pune ce valori vreti si care sunt multumitoare pentru voi. Va sfatuiesc sa nu salvati nimic pana nu sunteti multumit de rezultate.

Aveti un buton albatru pe care scrie VIZUALIZARE. Apasati-l si veti vedea daca modificarile facute sunt bune sau nu. Daca nu sunteti multumiti de rezultat, apasati butonul pe care scrie STERGETI EDITARILE (puteti sterge numai daca nu ati salvat). Daca sunteti multumit, apasati SALVATI SABLON.
Si cu asta, incheiem aici prima lectie. Data viitoare va arat cum puteti schimba imaginea de fundal principala si imaginea de fundal secundara.

vineri, 26 septembrie 2008

Incepator blog

M-am gandit sa scriu toate reusitele mele vizavi de schimbarea blogului meu.
Poate si altcineva va avea nevoie de sfaturi si poate va gasi folositoare incercarile mele.

Saganaki cu creveti



Reteta asta o am de la o buna prietena, Diana.
Este luata de AICI.
Multumesc Diana! Este foarte buna!
Ingrediente: (este de preferat sa faceti atat cat mancati la o masa, deci canditatea ingredientelor va diferi de la un caz la altul)

- creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
- ceapa - taiata mai mare un pic
- ardei iute
- rosii proaspete decojite si taiate cubulete
- branza Feta (originala) sau telemea- in nici un caz nu folositi feta aceea untoasa din magazine
- ulei de masline
- patrunjel proaspat
Condimente nu am folosit, insa iese exact asa cum trebuie.

Incingem uleiul si calim un pic crevetii. Adaugam ceapa , mai calim un pic, apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere tot. Lasam sa fiarba pana scade un pic apa si crevetii sunt patrunsi. Adaugam rosiile taiate cubulete si ardeiul iute taiat subtire. Nu faceti greseala sa puneti multa apa, pentru ca si rosiile isi vor lasa zeama. Mai fierbem un pic, apoi bagam la cuptor pana este gata. Aproape de final adugam telemeaua si mai dam un picut la cuptor. La servire se presara patrunjel proaspat.
Pofta buna!

miercuri, 24 septembrie 2008

Musaca cu cartofi


Musacaua este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa. Sunt mai multe variante care circula prin caietele gospodinelor, care mai de care mai buna si mai diferita. Varianta aceasta eu o fac cel mai des. Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 1kg carne tocata (eu am folosit amestec porc-vita)
- 2 cepe grasune
- ulei pentru uns cratita
- 5 oua
- 300g smantana
- o jumatate pahar lapte
- o lingura faina
- sare, piper proaspat macinat, cimbru uscat

Incingem cuptorul. O cratita incapatoare si cu peretii mai inalti se unge cu ulei. Intr-o alta cratita se pune la calit ceapa taiata marunt. Cand e sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc mic, amestecand des. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam condimente dupa gust, mai lasam un pic pe foc, apoi dam la o parte.


Cartofii se curata de coaja si se taie feliute subtirele. Cu aceste feliute vom acoperii fundul cratitei unse cu ulei, formand astfel un strat.


Peste acest prim strat vom pune jumatate din carnea calita cu ceapa si condimente, apoi un alt strat de feliute de cartofi, cealalta jumatate de carne, terminand cu un strat de feliute de cartofi.


Deasupra si in interior se mai pot pune feliute de rosii si de ardei.
Turnam o cana de apa (cca 300ml) si acoperim cratita cu o folie de aluminiu careia ii facem doua gaurele mici (pentru abur). Bagam la cuptor la foc potrivit si lasam pana sunt toate fierte (cca 40/50 minute). Scoatem cratita din cuptor si turnam peste cartofi 3 oua batute cu smantana si cu laptele. Celelalte doua oua le amestecam cu faina si le turnam la sfarsit peste cartofi. Mai lasam totul la cuptor pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa si colorata. Este foarte buna si calda si rece. Rece se taie mai frumos in felii. Pofta buna!

marți, 23 septembrie 2008

luni, 22 septembrie 2008

Primul sarut




Emotie...

Aripi de fluturi ce bat atat de repede in stomacul meu.Paleta de culori a gandurilor mele e brusc formata numai din rosu si roz. Creierul mi-e amortit si refuza cu incapatanare sa proceseze altceva in afara momentului actual. O molesala dulce imi cuprinde tot corpul. Fiori ai momentului trait resusciteaza muschii, facandu-i sa vibreze.

Inima parca a luat-o razna.Bataile ei sunt mai puternice, mai puternice... Cu fiecare bataie, parca se mareste tot mai mult si nu mai are loc in pieptul parca prea mic sa faca fata unui asemenea sentiment. E un roib tanar si puternic, salbatic si frumos, ce nu mai poate sta ingradit. Vrea liber! Coama sa-i fluture in vantul asteptarii, sa galopeze pe taramul fericirii.

Mainile cauta cu ardoare sa simta tot, sa cuprinda tot. Nu lasa nimic neatins. Vor sa memoreze in varful degetelor fiecare centimetru descoperit. Nu sunt sigure de memoria lor si se intorc iar si iar in fiecare loc. Sunt lacome ca un pirat ce-si numara galbenii din comoara deabea gasita dupa ani intregi de cautari fara odihna.Ochii sunt inchisi, dar nu pentru vise. Ei vad tot. Ii ajuta atingerea, sunetul, asteptarea...




Acest articol nu imi apartine si este luat de pe http://www.elady.ro/

joi, 18 septembrie 2008

Inceput de concediu

Concediul meu a inceput de vineri seara(15 august), caci al meu sot nu vroia sa piarda nici o secunda. La drept vorbind si eu deabea asteptam sa se incheie odata capitolul (prea lung- cine l-o fi scris???????) "Soacra". Asa ca ne luam noi jumatate de dulap in valize( poti sa sti cu va fi vremea cu adevarat?), copilul si soacra si pornim.
In tren o aglomeratieee si cald si mirosuri care mai de care, in special de urina(de la mini wc-ul a carui usa nu statea inchisa), curent de te lua pe sus (pentru a anula din mirosuri si pentru a mai domoli caldura, toti au deschis geamurile- care erau opace de atat jeg), mizerie.
Unde mai pui ca trenul nostru desi era rapid, mergea mai incet ca personalu'. Oameni buni, pur si simplu se taraia pe sine! Daca ma dadeam jos si mergeam pe langa el, sigur ajungeam mai repede. Explicatiile: se lucreaza pe sine si sunt restrictii de viteza , e prea cald si sunt restrictii de viteza. Ok, am inteles, dar biletul de ce il platim la pret de rapid? Simplu. Pentru ca numele trenului este Rapid. Am cumparat bilete de 350 Ron ca sa ma plimb agale prin Romania, sa ma murdaresc pe pantaloni din cauza banchetei(a carei culoare adevarata nu o ghiceai din cauza jegului), sa-mi plezneasca vezica pentru ca timp de 13 ore nu am golit-o si sa ma ia cu dureri de masele si de urechi din cauza curentului. Privind partea plina a paharului, puteai inchide ochii si-ti puteai imagina ca esti cu trenul in Calcutta. Am putea spune ca am avut o calatorie exotica, nu? Cred ca la asta s-au gandit si cei de la CFR cand au facut raportul calitate- pret.
Dupa "lupte seculare" care au durat 13 ore, am ajuns la destinatie. Era 9 dimineata, dar soarele era atat de puternic, ca iti perfora capul. Simteai cum te prajesti. Baragan, de! Nu stiu cum am trait in orasul ala 22 de ani...
Eram lesinata. Caldura, oboseala si raul de masina (cumnatul meu conduce ca o cizma) m-au terminat. Imi era somn, greata, cald si-mi venea sa plang...Toate in acelasi timp.
Am dormit toata ziua, iar cand m-am trezit eram mai rau decat cand m-am culcat.
Frumos inceput de concediu, nu?

Citeste si acest articol .

sâmbătă, 13 septembrie 2008

M-am intors!

Gata, am revenit. Concediul a fost lung si plin.
Am multe de povestit, dar toate la timpul lor.
Multumesc ca nu m-ati uitat!

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape