miercuri, 31 decembrie 2008

Sarmalele, oala si fumul


Sa va spun si eu despre minunatele mele sarmale in vasul roman cu capac.

Le-am infasurat, le-am bibilit, le-am asezat frumos in oala si le-am bagat la caldura cuptorului. Nu trece o ora si casa mea s-a umplut de fum. De unde fum?

Scot oala din cuptor, scot ceva zeama care imi parea ca da pe-afara si bag iar oala la cuptor.In casa in continuare fum de-l taiai cu cutitul...Deschid geamurile, aerisesc, risc sa fac pneumonie(ca de, eu cand fac mancare stau in maieu/maiou), dar fumul nu se da dus si pace. Incerc o alta alternativa si incerc sa-l ignor, poate se supara si trece. Da de unde frate! Se incapatana sa ramana in ciuda eforturilor mele. Treaba cu ignoratul (si cu curentul rece ce-l simteam deja la coaste ) a durat vreo doua ore bune. Capitulez si sting focul la cuptor cu gandul sa incerc alta data. Un gand jucaus si pofticios ma impinge sa dau capacul la o parte sa admir frumusete de sarmale infuriate si fierbinti. Nu puteam eu sa stau cuminte? Nu puteam sa pun pe altcineva? Nuuuuu!!!!

Asa ca m-am delectat cu privelistea sinistra si intunecata oferita de niste mogaldete aproape carbonizate ce-si iteau capusoarele dintr-o masa intunecata si fara pic de lichid.Minunata mea oala se fisurase, iar lichidul se scursese frumusel si tiptil in cuptor unde se transformase intr-un fum innecacios si nesuferit si in ceva lipicios si negru pe plita cuptorului.Sotul meu vine atunci cu ideea minunata:" Lasa ca punem deasupra smantana si nu se mai vede cat sunt de bronzate."

Si asta a fost povestea" Sarmalele, oala si fumul".

Nu am pozat minunatia pentru ca nu merita. Nu a fost cuminte.
Poza minunata luata de AICI

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana