joi, 18 septembrie 2008

Inceput de concediu

Concediul meu a inceput de vineri seara(15 august), caci al meu sot nu vroia sa piarda nici o secunda. La drept vorbind si eu deabea asteptam sa se incheie odata capitolul (prea lung- cine l-o fi scris???????) "Soacra". Asa ca ne luam noi jumatate de dulap in valize( poti sa sti cu va fi vremea cu adevarat?), copilul si soacra si pornim.
In tren o aglomeratieee si cald si mirosuri care mai de care, in special de urina(de la mini wc-ul a carui usa nu statea inchisa), curent de te lua pe sus (pentru a anula din mirosuri si pentru a mai domoli caldura, toti au deschis geamurile- care erau opace de atat jeg), mizerie.
Unde mai pui ca trenul nostru desi era rapid, mergea mai incet ca personalu'. Oameni buni, pur si simplu se taraia pe sine! Daca ma dadeam jos si mergeam pe langa el, sigur ajungeam mai repede. Explicatiile: se lucreaza pe sine si sunt restrictii de viteza , e prea cald si sunt restrictii de viteza. Ok, am inteles, dar biletul de ce il platim la pret de rapid? Simplu. Pentru ca numele trenului este Rapid. Am cumparat bilete de 350 Ron ca sa ma plimb agale prin Romania, sa ma murdaresc pe pantaloni din cauza banchetei(a carei culoare adevarata nu o ghiceai din cauza jegului), sa-mi plezneasca vezica pentru ca timp de 13 ore nu am golit-o si sa ma ia cu dureri de masele si de urechi din cauza curentului. Privind partea plina a paharului, puteai inchide ochii si-ti puteai imagina ca esti cu trenul in Calcutta. Am putea spune ca am avut o calatorie exotica, nu? Cred ca la asta s-au gandit si cei de la CFR cand au facut raportul calitate- pret.
Dupa "lupte seculare" care au durat 13 ore, am ajuns la destinatie. Era 9 dimineata, dar soarele era atat de puternic, ca iti perfora capul. Simteai cum te prajesti. Baragan, de! Nu stiu cum am trait in orasul ala 22 de ani...
Eram lesinata. Caldura, oboseala si raul de masina (cumnatul meu conduce ca o cizma) m-au terminat. Imi era somn, greata, cald si-mi venea sa plang...Toate in acelasi timp.
Am dormit toata ziua, iar cand m-am trezit eram mai rau decat cand m-am culcat.
Frumos inceput de concediu, nu?

Citeste si acest articol .

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana