duminică, 16 iunie 2013

Pui cu ciuperci si alte legume, la wok


Da, suntem fani mancare asiatica!
Nu afirm ca stiu sa gatesc mancare asiatica ca la mama ei, dar pot afirma ca tot ce am incercat pana acum a fost foarte bun si s-au cerut bis-uri.
Mancarea asta este conforma cu dieta Dukan (zile PL), colorata, tare buna si satioasa. Ce-ti poti dori mai mult de la o mancare?

Ingrediente:
- 1 kg pulpe de pui fara piele si os
- 6 catei usturoi
- 5 cm radacina ghimbir
- 1 ardei gras rosu
- 3 tulpini telina Apio
- 3 fire ceapa verde
- 1 morcov mare
- 1 conserva mare de ciuperci sau 500g ciuperci proaspete
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri sos de soia
- seminte de susan (optional, pentru cei care nu tin dieta)

Prima data am taiat carnea fasii. Ghimbirul l-am dat pe razatoarea mica, uturoiul l-am tocat marunt, tulpinile de telina si ceapa verde le-am taiat marunt, iar ardeiul gras si morcovul le-am taiat fasii.
Toate ingredientele trebuie pregatite in avans si puse la indemana, pentru ca mancarea se face rapid si la foc mare.


Am incins wok-ul si am calit cateva secunde in ulei usturoiul tocat si ghimbirul ras. Am adaugat imediat puiul si l-am calit pana si-a schimbat culoarea.


Cand puiul a devenit alb am adaugat sosul de soia, morcovul, ardeiul gras si telina Apio.


Dupa ce legumele s-au inmuiat un pic, am adaugat ciupercile scurse bine de zeama.


Dupa vreo 5 minute am adaugat ceapa verde taiata marunt.


Am amestecat bine, am mai lasat mancarea sa fiarba un minut, apoi am oprit focul.
Am servit imediat, iar pentru doritori am presarat deasupra seminte de susan.



Super bun!!!
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana