joi, 7 februarie 2013

Prajitura Claudia


Prajitura de fata a luat nastere din dorinta de a folosi la ceva o jumatate de punga de pesmet, care mai avea o saptamana pana la expirare. Rasfoind o revista veche "Practic in bucatarie", am reperat o reteta de prajitura care suna interesant, prajitura Claudia. Aveam toate ingredientele, prin urmare am pornit la treaba.
Rezultatul? O prajitura aromata si parfumata, cu blat umed, foarte interesanta. Desi gustul este minunat, nu avea deloc fata comerciala si nu te imbia cu nimic sa o gusti. Am taiat-o in patratele si am infrumusetat fiecare bucatica cu un mot de frisca si cateva inimioare de zahar, astfel transformand-o intr-o prajitura "sofisticata" si apetisanta. Mesenii au fost incantati de prezentare si de gust, prin urmare o recomand! Poate o pregatiti pentru ziua indragostitilor smiley1653.gif


Ingrediente:
- 250g pesmet
- 1 lamaie
- 2 oua
- 300 ml lapte rece
- 2 linguri cacao
- 200g zahar (in reteta e mai putin, dar eu am gustat compozitia si nu era deloc dulce)
- 1 lingura esenta de rom
- 3 linguri apa rece


Am amestecat intr-un castron pesmetul, cacao, laptele, esenta de rom, zeama si coaja de lamaie. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui gris moale.


In alte doua castroane am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu apa si zaharul pana au devenit ca o crema. Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am incorporat in ele crema de galbenusuri. Compozitia rezultata am amestecat-o cu cealalta compozitie, cea cu gris si cacao, si amestecul rezultat le-am turnat intr-o tava unsa cu ulei.



Tava am bagat-o la cuptor la foc moderat, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru aproximativ o ora. Cand prajitura se desprinde de marginea tavii si trece testul scobitorii, tava poate fi scoasa din cuptor.


Am rasturnat prajitura pe o foaie de hartie de copt si am lasat-o sa se raceasca bine.


Rece am taiat-o in bucati potrivite si am ornat fiecare bucatica cu un mot de frisca si cateva inimioare de zahar.





Foarte buna!
Sa ne fie de bine!

8 comentarii:

  1. Io l-am aruncat ieri pe expiratu:)) Din pacate am crezut ca se foloseste doar la tapetat tavi:)))) Din lectia de astazi eu am invatat ca nimic nu trebe aruncat:))) O frumusete inimoasa!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, zici ca n-ai acces la internet si nici posesoare de carti si reviste de bucatareala nu esti :)) Si savarine se fac cu pesmet! :P
      Nimic nu se arunca! Totul se transforma! :D

      Ștergere
  2. arata bine , si imi place forma ta ! :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Interesanta textura!
    Probabil cu un adaos de scortisoara am putea folosi reteta si pentru a obtine o turta dulce pufoasa.
    Grozava!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra, sa-mi spui daca incerci cu scortisoara! Nu sunt totusi prea multe miroase? Lamaie, rom...

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Like Box