luni, 24 septembrie 2012

Nuci umplute cu crema din biscuiti


Pentru provocarea secreta din luna septembrie mi-a fost repartizat blogul Doi si un "SFERT" ... la masa. Pe acest blog am gasit o reteta veche de nuci umplute, preluata dintr-un caiet cu foi ingalbenite. Imi plac retetele vechi, mostenite de la mame/bunici/matusi, care au fost facute si refacute si care pastreaza vie amintirea copilariei fara griji. Prin urmare nici nu am stat pe ganduri cand a trebuit sa aleg reteta ce urma sa o probez.
Irina a fost foarte draguta si a postat si o poza cu reteta cea veche, pe care imi permit s-o postez si eu pe acest blog, pentru ca merita :


Si daca tot este o reteta veche, am folosit cateva ustensile si vase de bucatarie mostenite: un vailing emailat care multe a vazut la viata lui, o forma veche si foarte grea pentru cojile de nuci - primita in dar de la vecina, care a mostenit-o de la mama ei, un castronel de lut si o ulcica tot de lut primita in dar de la soacra mea.

Ingredientele folosite de mine:
- 130g margarina
- 2 linguri de untura
- 2 oua mici
- 50g zahar
- faina cat cuprinde
Crema:
- 1 pachet biscuiti cu crema de cacao (250g)
- nuci (100g)
- 1 borcanel gem de caise (300g)
- 3 linguri cacao pentru copii


In prima faza am amestecat zaharul, ouale, untura si margarina, apoi am inceput sa adaug faina, lingura cu lingura, pana cand am obtinut o coca nelipicioasa si usor de modelat, ca o plastilina moale.


Asta e forma veche si foarte grea, pentru cojile de nuci:



Din coca am format mingiute mici, cat o visina mare. Mi-au iesit fix 132 de bucati:


Am pus forma de nuci pe foc si am lasat-o 10 minute sa se incinga. Nu este necesara ungerea ei pentru ca este multa grasime in coca.
Dupa ce s-a incins, am trecut la copt cojile de nuci. Trei minute pe partea cu gauri pentru coca si sunt gata!


Crema, desi as fi vrut sa o fac pe cea din reteta veche, din lipsa de unt a trebuit sa o fac din altceva. Data viitoare insa o sa fac crema aia!
Am macinat in robot un pachet de biscuiti cu crema de cacao si doi pumni de nuci. Frimiturile rezultate le-am amestecat cu un borcanel de gem de caise facut de mine si 3 linguri de cacao pentru copii. A iesit o crema buna tare si tapanoasa, un pic acrisoara.


Am umplut cojile cu crema si le-am unit doua cate doua:


Eu nu le-am pudrat cu zahar pudra pentru ca nu am vrut sa pierd gustul acrisor al cremei.
Au iesit foarte bune!
Spre deosebire de coca folosita la nucile umplute cu crema caramel, coca asta s-a comportat mult mai frumos si nu este asa sfaramicioasa.
Crema poate fi oricare alta, deci dati frau liber imaginatiei!
In prima zi erau un pic tari, dar a doua zi au fost perfecte!





Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana