marți, 10 ianuarie 2012

Budinca de macaroane cu branza


Macaroanele cu branza  erau preferatele mele in copilarie, mai ales daca ma lasa mama sa le presar cu zahar. Si fetitei mele ii plac, insa sotul meu stramba din nas cand aude de ele (din vremea armatei i se trage). Pentru a-l pacali macar sa guste, am transformat macaroanele cu branza intr-o budinca, cu gust si aspect de placinta buna. De pacalit nu l-am pacalit insa tot a gustat o bucatica :)

Ingrediente:
- 500g paste fainoase
- 500g branza  (telemea, branza de burduf, branza de vaci - combinate sau nu, dupa preferinta )
- 200g smantana
- 4 oua
Pastele le-am fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei respectand indicatiile de pe cutie, apoi le-am scurs bine si le-am racorit cu un jet de apa rece. Branzeturile le-am faramitat si le-am amestecat cu pastele, apoi am turnat totul intr-o tava cu pereti inalti captusita cu hartie de copt.
Ouale le-am batut bine cu un tel si apoi le-am amestecat cu smantana. Compozitia rezultata am turnat-o peste pastele cu branza.


Tava am bagat-o in cuptor, unde am lasat-o pe raftul cel mai de sus si la foc moderat timp de 50 minute. Cand face crusta deasupra si prinde culoare aurie, iar mirosul te imbata, inseamna ca e gata.
Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa-si traga sufletul cam un sfert de ceas, apoi am taiat-o bucati si am servit imediat. E buna si rece, insa fierbinte e fenomenala.
I-am facut cateva poze in sectiune:



Pofta buna!

P.S. Daca folositi branza de vaci, adaugati si ceva stafide rehidratate in rom si sa vedeti ce bunatate iese :)

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana