vineri, 18 februarie 2011

Prajitura Mihaela


Reteta aceste prajituri o am de la sora mea, Mihaela. Este atat de usor de facut de n-o sa-ti vina sa crezi :) Daca esti fan nuca de cocos, iti recomand prajitura asta. Sigur va deveni preferata ta :) Ingredientele? Simple si putine, asa cum imi place mie. Rezultatul? Un blat pufos si umed, nuca de cocos din abundenta si un gust minunat. Ei, gata cu elogiile! Pregateste un bol incapator, un tel, incinge cuptorul si tapeteaza o tava (25X35) cu hartie de copt.
Ai nevoie de:
**Blat:
- 2 oua
- 1 plic praf de copt stins cu o lingurita de otet
- 200g zahar
- 250ml apa
- faina cat cuprinde
- o sticluta esenta de vanilie
**Glazura:
- 150g nuca de cocos
- 100g zahar
- 250g margarina pentru prajituri


In bol vei amesteca bine ouale, zaharul, praful de copt stins cu otet, esenta si apa. Faina va fi adaugata lingura cu lingura, amestecand bine de fiecare data pentru a impiedica formarea de cocoloase. Adaugi faina pana ce coca capata consistenta unei smantani groase dar fluide.


Torni compozitia in tava captusita cu hartie de copt...


... si bagi totul in cuptor, la foc moderat spre mare, pe raftul de sus, pana cand prajitura capata o crusta aurie (aproximativ 35-40 min).


Intre timp pregatesti glazura. Intr-o craticioara topesti la foc mic margarina si zaharul, apoi amesteci si nuca de cocos. Lasi un minut pe foc, apoi dai craticioara de-o parte. Cand blatul a facut crusta, scoti tava din cuptor si torni deasupra glazura de nuca de cocos. Nivelezi bine, apoi bagi tava iar in cuptor, tot pe raftul de sus, pana cand glazura devine aurie pe margini si se intareste un pic (aproximativ 20 min). 



Poza cu prajitura cand e gata nu am, dar te prinzi tu cand e ok s-o scoti din cuptor :)
Gata!
A fost greu? :)
Prajitura se pastreaza foarte bine cateva zile daca este acoperita cu folie si este tinuta in frigider. Insa iti garantez ca nu vei avea ocazia sa experimentezi cate zile se pastreaza la frigider, deoarece se va "evapora" rapid :)
Cateva poze cu Prajitura Mihaela in rol principal:



Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana