luni, 14 iunie 2010
Pulpe de pui cu bere, la cuptor
Caldura mare... N-as aprinde cuptorul, insa reteta asta e atat de usor de facut si rezultatul e atat de bun incat imi calc pe moleseala si ma apuc de treaba.
Ingrediente pentru 6 portii:
- pulpe de pui cat sa umpli o tava mare
- 1/2 l bere (de preferabil neagra pentru ca da o culoare foarte frumoasa carnii)
- piper macinat
- boia de ardei dulce
- sare
- cimbru
Incingem cuptorul.
Pulpele se spala si se curata de cotoare si pene, eventual se parlesc, apoi se taie bucati potrivite si se cresteaza din loc in loc. Le ajezam in tava si le condimentam. Turnam berea pe langa carne. Canditatea de bere este aproximativa. Pulpele trebuie sa fie acoperite pana la jumatate cu bere.
Bagam tava la cuptor, la foc potrivit. Dupa 20/25 minute intoarcem pulpele pe partea cealalta, dupa alte 20 minute se intorc inca o data si se mai lasa 10 minute sa prinda o crusta frumoasa. Sunt gata atunci cand au o culoare frumoasa, aurie spre aramie, iar sosul a scazut la jumatate.
Puteti servi cu garnitura (piure, orez, salata de cartofi...) si muraturi (sau salata de sezon), sau simple cu sos dulce - acru, chinezesc.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...